Onze diensten

verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen?

Dan heeft u van alles aan uw hoofd: alles inpakken, transport regelen, verhuisberichten versturen enzovoort.

In de nieuwe woning moet er waarschijnlijk ook een hoop gebeuren zoals verven, behangen, schoonmaken noem maar op. Ook wordt er al gekeken naar de indeling en inrichting van uw nieuw onderkomen. In deze fase is het de ultieme gelegenheid om te bepalen waar u uw televisie, radio, telefonie en internet aansluiting wenst te hebben.
Onze bekabelingsexpert kan met u meedenken en voorstellen doen met betrekking tot de aansluit mogelijkheden en de te verwachte werkzaamheden.
Enkele van de werkzaamheden kunnen zijn:

  • Kabels door een loze leiding trekken (coax, utp en telefonie)
  • Kabels wegwerken in kabelgootjes
  • Kabels trekken via de kruipruimte
  • Kabels langs de plint vast spijkeren met spijkerclips
  • Wandcontactdozen plaatsen
  • Versterkers of splitters plaatsen
  • Modem en kabels in de meterkast netjes ordenen
  • Apparatuur aansluiten (modem, router, radio, tv, dolby surround)
  • Televisies ophangen

Graag maken wij met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Onze expert heeft altijd van alles in de auto om uw bekabeling wens in vervulling te brengen.

Gereedschap

Binnenhuisinstallatie

Een goed werkende internetverbinding begint bij de binnenkomende kabel van uw internetprovider. Vaak is deze te vinden in de meterkast en aangesloten op een abonnee overname punt (aop) of in de wat oudere woningen op de wandcontact doos in de woonkamer. Uw (wifi) modem dient op het aop/wandcontact doos te worden aangesloten. Uw pc kunt u via uw draadloos of bedraad netwerk verbinden met uw modem.

Een vaak voorkomend probleem met een draadloos netwerk is dat de verbinding wegvalt. Of het nu komt omdat de afstand tussen de zender en de ontvanger te groot is of omdat het signaal wordt verstoord door muren en plafonds, een slecht bereik blijft vaak een feit. Voor een constante en stabiele internet verbinding wordt door uw provider daarom ook een bedrade aansluiting aangeraden.

Wenst u naast de modem een of meer televisie toestellen aan te sluiten dan heeft u een signaal splitter of binnenhuisversterker nodig. Let er bij de aanschaf van een binnenhuisversterker op dat deze retour geschikt is.

binnenhuisbekabeling

Binnenhuisbekabeling

Door de komst van hoge internetsnelheden en digitale televisie, word het belang van goede bekabeling steeds groter. Lunafix kan uw bestaande coax kabels doormeten en uitrekenen wat het signaal verlies per meter is. Als u veel signaal verlies heeft doordat er een kabelbreuk heeft opgetreden, de kabel te lang of van slechte kwaliteit is kunnen wij de kabels voor u vervangen. Internetkabel of televisie kabels trekken door loze leidingen, kabels wegwerken in gootjes of plinten, kabels via de kruipruimte een gaatje boren door het plafond en alles afgemonteerd behoren tot de mogelijkheden.

Wij gebruiken producten met een Kabelkeur keurmerk dit zijn de beste materialen om uw televisie en of computer aan te sluiten. Producten met een Kabelkeur-logo zijn goed gekeurd door onafhankelijke experts.

Maak een afspraak en wij sturen u een expert die adviezen geeft, met u mee denkt naar de meest geschikte oplossing over hoe u uw binnenhuis bekabeling het beste kunt optimaliseren. Met Lunafix haalt u het beste uit uw signaal.

KabelKeur